Divali, een grote mandala op de vloer van de zaal

Op 7 november 2018 is het in India Divali. Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”.

In India branden dan duizenden gheelampjes. Lampjes met geklaarde boter (ghee) en een lontje erin. Huizen en tempels zijn dan versierd met elektrische lichtjes.  (Wij noemen ze kerstlampjes. )

Dinsdagavond 6 november gaan we een mandala leggen van allerlei materialen, maar vooral met heel veel lichtjes. Dan wel de wat veiligere waxinelichtjes. Het lijkt me superleuk om dat samen te doen. Dus hou je van mandala’s, van het samen doen, van het lichtjesfeest, en ben je lid van Yoga Centrum Leusden? Dan kun je je opgeven en leggen we de mandala samen. We gebruiken ook verse bloemen die waarschijnlijk op 7 november niet zo florissant meer zullen zijn. Dus zal ik dus de dag erna moeten verwijderen. Maar de rest van de mandala blijft liggen en de lessen van woensdag 7 november zullen dan op de dag van Divali om de mandala heen gedaan worden.

Het maken van de mandala is op dinsdagavond 6 november om 19:15 uur!

933383d08ee37085577c31b0786e8f8eIMAG3341

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s