Intentie & hart-energie

Afgelopen dinsdag was er dan de workshop ‘Wiegen’ of ‘Schudden’. De naam dekt de lading niet, het is eigenlijk het geven van een minimassage aan iemand in buikligging over de kleding heen. Na het op een prettige manier neerleggen, stem je de adem op elkaar af, de rugwervels worden ‘verlengd’, en daarna wordt je heen en weer ‘gewiegd’. Als afronding wordt er langs de rug gewreven en het hele lijf ‘afgestreken’.

Deze week stonden de lessen in het teken van 4de Chakra, het hartchakra. Het orgaan waarmee dit chakra de wereld waarneemt is de huid, en het orgaan waarmee je aan de wereld teruggeeft zijn de handen en vingertoppen.

Als je dit zo leest, begrijp je dat masseren bij uitstek een activiteit is van het hartchakra. Je geeft vanuit je hart via de handen. En het ontvangen via de huid brengt ook gelijk een verbinding met je hart. De Intentie waarmee je de massage geeft is dan heel belangrijk. Als eerste moet er in jezelf de wil zijn om te willen geven. Geef dan met plezier en onvoorwaardelijk, verlang er niets voor terug.

Omdat de ontvanger, degene die ligt, het (vrijwillig) ondergaat denk je al gauw dat die het wenst, dus alles is goed. Toch is er ook vooraf de Juiste Intentie aan de kant van de ontvanger nodig.  Ook de ontvanger moet in zich de wil hebben om te ontvangen, bereid zijn om aangeraakt te worden en vertrouwen hebben. Wanneer je samen afstemt en op die manier de massage start dan zal het voor beide partijen een fijne ervaring zijn.

Als je elkaar van tevoren al kent, dan maakt het dit proces vaak wat makkelijker. Ben je niet met elkaar bekend, stel dan de vraag: “Mag ik je overal waar nodig aanraken?” en “vertrouw je me?”.  En neem een antwoord serieus. Erken de ander, accepteer elkaar zoals je bent en handel vanuit liefde. Als we steeds vanuit die waarden zouden handelen, hoe veel mooier zouden we dan samen de wereld kunnen maken?

IMAG3496_1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s