Een yogales buiten onder de blauwe hemel.

Gisteren was het dan zo ver; de yogales buiten in de tuin bij Trudy. Onder een stralende blauwe hemel. Toen ik in de auto stapte was het nog 21ºC.

Vorig jaar was de buitenles een groot succes, dus hadden Trudy en ik het dit jaar al maanden van tevoren ingepland. En dan is het maar afwachten wat het weer doet. Afgelopen maandag zag ik het nog niet zonnig in… maar wat was het heerlijk.

Er bestaat eigenlijk niets mooiers dan yoga buiten doen. De lucht langs je huid voelen gaan (er was een klein briesje), de zon op het gezicht, de frisse lucht inademen. Alles opent vanzelf om al die fijne ervaringen toe te laten. Terwijl de voeten stevig op de grond staan, wat heel anders voelt met gras onder je mat. Je wordt je meer bewust van de Aarde onder je voeten. In een zaal kun je benoemen, ‘voel de aarde, zet de voeten stevig neer…’, maar die krachtige, dragende Aarde  buiten onder je voeten voelen, overtreft alles. En in dit prachtige lenteseizoen hoorden we de bijtjes zoemen en natuurlijk het gekwaak van de jonge eendjes. En dan is er niets zo heerlijk als savasana (lijkhouding) onder een warm kleedje, ontspannen na de les, loslaten wat je kunt en helemaal bijkomen in de natuur.

Lieve Trudy, weer enorm bedankt voor jouw gastvrijheid. En alle anderen bedankt voor jullie komst. We hebben er van genoten. En voor wie het gemist heeft, op dinsdagavond 18 juni doen we het nog eens een keer. (Bij mooi weer dan hè?)

buitenles1
In een liggende torsie heerlijk buiten op het gras.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s