Edelstenen

Edelstenen, hebben die iets met yoga te maken? Nou niet per se. In de yogaruimte staat een vitrine en het is nu eenmaal wel zo leuk als die gevuld is. En persoonlijk ben ik weg van de natuur. Alle natuur. Er is toch niets mooiers dan wat de natuur maakt? Ook wij mensen zijn uiteindelijk alleen maar een stukje natuur. Hoe bijzonder is dat? Dat de natuur levensvormen schept? En een levensvorm, wat is dat dan? Daarover kun je uren bomen. Meestal wordt er gesproken over een levensvorm als deze ademt, of als er sappen stromen, of als er bewustzijn is.

IMAG3826

Je kunt ook over leven spreken als vormen van trilling. Dan is dat wat onder ‘leven’ verstaan wordt ineens een heel stuk breder. Eigenlijk alles in de kosmos ‘leeft’ dan, ook bergen en stenen. Want ook stenen hebben een trilling op atomair niveau.

Alles is opgebouwd uit trilling, zeker ook de menselijke cellen. Dragen van edelstenen zou dan volgens de stenen leer heilzaam kunnen werken. (Half)edelstenen zijn lang geleden gevormd en moleculen zijn vastgezet waardoor zij een bepaalde trilling vasthouden. Deze trilling stralen zij nog altijd uit en dit kan wanneer je de steen bij je houdt de trilling overdragen. En een steen kan dan helpen bij bepaalde klachten. Zo is bekend dat amethist bijvoorbeeld kan helpen tegen hoofdpijn.

Stenen kunnen echter ook vervuild raken. Hoe, dat begrijp ik af en toe zelf niet. Nemen ze trilling van de mens ook over? Of van elkaar als er verschillende soorten stenen naast elkaar liggen? Ik begrijp het niet, maar voel het wel. Ja dat klinkt gek, ik weet het. Maar soms voel ik dat het niet meer ‘helder’ of ‘zuiver’ is. En dan is het tijd om te reinigen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te reinigen. Bijvoorbeeld met rook, met water of energetisch. Maar even onder stromend water houden is natuurlijk dan wel het gemakkelijkste. Dan zijn ze schoon, maar ze moeten ook weer ‘opgeladen’ worden. Een krachtige manier is in het zonlicht leggen. In maanlicht kan ook of bijvoorbeeld in een kommetje met getrommelde bergkristallen.

IMAG3843

Na het verblijven in de vitrine heb ik natuurlijk ook de stenen die daar lagen gereinigd en opgeladen. Nu geniet ik thuis weer van ze. Er waren vele leuke reacties op, dus wie weet mogen ze nog eens een keertje uit logeren. Ik maak zelf ook wel eens sieraden van kralen van halfedelstenen. Wie weet neem ik die ook nog een keertje mee.

En het zou toch heel tof zijn om eens meer hier over te horen vertellen? Al meer dan een jaar zou ik graag een workshop ‘Werking van (half)edelstenen’ organiseren in de zaal van Yoga Centrum Leusden. Met een beetje geluk gaat dat in het nieuwe seizoen er ook van komen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s