Yogavakantie in de Ardennen; mooie ogen!

Het zit er al weer op, een weekje yoga met andere yogi’s in die prachtige Belgische Ardennen. Het was een hele fijne week. Elke dag mediteren en yoga…. in die volgorde ja…. Verkeerd om helaas want yoga is de weg naar de stilte, de voorbereiding op meditatie. Maar dat loste ik zelf op. Iedere dag deed ik 15 tot 30 minuten zelf yoga voor het programma begon. Heerlijk buiten in de eerste zonnestralen onder de perenboom.

We hebben natuurlijk stralend weer gehad. Het voelde daardoor nog meer als vakantie, alsof we in een ver warm oord waren beland met tropische temperaturen. En naast fijne geleide meditaties en stevige yogalessen waren en nog een heel stel workshops zoals samen koken, een fit-training en schitterende wandelingen.

Maar als je me vraagt wat me het meeste bij is gebleven, dan zijn dat al die prachtige ogen. Helder blauwe ogen, groenige, grijze en diep bruine. Maar ook met een geel randje om de iris gevolgd door een wit randje, om naar buiten toe in blauw te eindigen, en grijs-groene of groen-grijze ogen afhankelijk van het licht. Heldere ogen, liefdevolle ogen, ogen vol geduld, onzekere ogen, ogen vol pijn, verlangende ogen, hoopvolle ogen, treurige ogen, rustige ogen, ogen vol vreugde……

‘Ogen zijn de spiegels van de ziel’

Iedereen was er open en zichzelf. Met blijdschap, met levensverhalen, met vragen, verlangens, onzekerheden. Maar ook met afscheid nemen, pijn, gekwetst zijn en weer opstaan. Het was allemaal te lezen in die ogen. Omdat iedereen elkaar wèrkelijk aankeek, en zag wie er voor haar/hem stond met aandacht en interesse. En zo deelden we van alles, niet alleen eten, slapen en mooie wandelingen maar ook de levensverhalen met lachen en huilen.

Het was een week vol rijkdom. Door het lekkere en overvloedige eten, de mooie omgeving, de fijne yoga, de meditaties, buiten zijn en meer. Maar bovenal door de aandacht voor jezelf én voor elkaar. Jojamis Yogavakanties had een prachtige basis gelegd voor dit alles om te ontstaan. En verder ben ik dankbaar aan al mijn reisgenootjes voor hun aandacht en inspiratie. Wie weet tot ziens, het gaat jullie goed.

Namasté.

yoga en Dans van Nanette
Een extra workshop van Nanette; Yoga en Dans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s