Yoga vakantie – Papieren wensballonnetjes

Wie bekend is bij Yoga Centrum Leusden weet dat er altijd een schattig schaaltje staat vol met papieren ballonnetjes. Ja en? Denk je dan als je dit nu leest. Nou het zijn niet zo maar origami-ballonnetjes ( al geeft het mij wel heel fijn steeds een reden om weer aan origami te doen) maar speciale wensen.

Ook op vakantie had ik mijn origami papiertjes meegenomen en heerlijk in de zon onder de perenboom zat ik te schrijven en te vouwen. Op de witte kant van het papier schrijf ik namelijk iets. Dat iets kan van alles zijn, een zin, een wens een opmerking of een mantra. Wat het ook is, het is altijd positief. Daarna vouw ik er een ballonnetje van en door erop te blazen wordt hij ook echt gevuld met lucht en krijgt zo zijn vorm.

Internet was er niet daar in die boomgaard, dus de mooie uitspraken moest ik uit mijn geheugen vissen. Gelukkig hielpen de schone Belgische dames mij hiermee en zo had ik toch best een hele bult ballonnetjes bij elkaar geschreven en geblazen. En als ze dan op een hoop liggen, dan weet ik echt niet meer wat waar in staat.

Op de derde dag, toen alle papiertjes omgetoverd waren waren, heb ik na het ontbijt de groep erover vertelt en iedereen mocht er één uit het cakeblik pakken (Ja hé, daar had ik niet zo maar een mooi schaaltje bij de hand hè?) Dat uitkiezen doe je dan op gevoel. Het is alsof je net dát kleurtje wil hebben, of dat ballonnetje kijkt Jou speciaal aan. Je pakt het uit en leest wat erop staat. Elke tekst is positief, de korte en de lange. De tekst is helemaal voor jezelf en alleen als je wilt kun je het delen met een ander. De één wilde delen, de ander niet. Zo weet ik van sommigen welke tekst ze kregen. En het is dan toch heel bijzonder hoe treffend sommige teksten zijn bij een bepaalde persoon.

Zo was er een hele introverte, zachtaardige vrouw. Zij trok het ballonnetje met de tekst: “Jij bent Lief.”       – Mooi hè?

En een ander prachtige lady die nog maar kort na de scheiding weer probeert haar leven op de rails te krijgen kreeg de tekst: “Het is goed om te beseffen dat je iets kunt missen zonder het ooit terug te willen.”         – Bijzonder toch?

En ik? Ik doe het gewoon omdat ik het leuk vind. Sommige mensen hebben zo’n moeite om iets positiefs over zichzelf te zeggen of toe te wensen. Zelfs als een ander iets liefs of leuks zegt is het voor sommigen moeilijk om dat te accepteren. Via de wensballonnetjes mag ik steeds positieve energie ‘uitdelen’ zonder dat het ongemakkelijk voelt. En onverwachts kreeg ik zelf zó veel positieve energie terug. In de groep kende niemand dit, maar ze vonden het erg leuk. De één vond de tekst steunend, de ander gewoon leuk of lief. En zo werd ik een heleboel keer bedankt voor deze actie. Ook op de allerlaatste dag nog, bij de allerlaatste afscheidsknuffel….. terwijl ik het al weer vergeten was. Blijkbaar had het toch indruk gemaakt.  Lieve mensen, geloof in jezelf en geniet van het leven! ( En als dat even niet wil, denk dan aan een mooie tekst).

Liefs, Yvonne

polleur ballonnetje
Ingrid zette haar ballonnetje zelfs op de foto….

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s