Kerstlichtjes

Wat heb ik genoten van de laatste lesweek van het seizoen. De yogalessen hebben we dit jaar afgesloten met een les bij kaarslicht en een kopje thee nadien met wat lekkers erbij. Iedereen was gevraagd om zelf een waxinelichtje en een houdertje mee te nemen, of meer as je wilde. Bij kleine groepen hadden we anders zo weinig lichtjes om naar te kijken. En iedereen had werkelijk goed zijn / haar best gedaan, soms werden er zelfs wel vier kaarsjes meegenomen.

Bij de stoelyoga bleken kaarsen voor één dame een probleem te zijn en zij zou dan wel een keertje niet komen….. “Ben je mal” reageerde gelijk de hele groep. “Dan doen we toch nepkaarsen op batterijtjes?” En zo geschiedde. De vloer en de vensterbanken stonden vol en het was bijna niet van echt te onderscheiden.

kaarslichtles

Bij de meeste groepen deden we een Tratak meditatie i.p.v. een liggende ontspanning. Een Tratak meditatie bestaat uit het staren in een kaarsvlam die op ooghoogte staat op armslengte afstand. Door zo te eindigen zaten we direct na de meditatie al gelijk gezellig dicht bij elkaar voor de thee met een koekje. Een perfect einde van een prachtig 2019.

Dank jullie wel allemaal voor deze bijzondere laatste lesweek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s