Mindfulness voor Moeders

Allereerst een fijne Valentijnsdag allemaal. Van oorsprong is vandaag de dag dat je iemand waarvan je houdt, maar het niet durfde te zeggen een hint geeft…. in de hoop natuurlijk dat het iets wordt.

Wel, misschien is er bij Yoga Centrum Leusden ook wel een nieuwe Liefde ontstaan. Erg geheim waren we er niet over, maar nu laten we het aan iedereen weten. Er komt een mindfulness training bij Yoga Centrum Leusden. Het is voor moeders die wel enige ondersteuning in het dagelijkse leven kunnen gebruiken en wordt begeleidt door Annika van Tol. Van haar hand is dan ook de rest van dit blog:

Mindfulness voor Moeders

Herken je het, dat het vaak zo druk is in je hoofd? We zijn voortdurend bezig in onze gedachten. Bezig met dingen die gebeurd zijn of vooral met dingen die in de toekomst zouden kunnen of moeten gebeuren. De to-do lijst in onze gedachten is ellenlang.
Vooral moeders met kinderen ervaren vaak dat ze alleen nog maar bezig zijn in hun hoofd met de vraag; wat komt er straks?… borstvoeding, hapjes…of ophalen van school, speelafspraakjes en clubs. Je bent als moeder vaak bezig met ‘het volgende’, druk bezig met zorgen voor de ander. Voelen hoe het met jouzelf is schiet er dan meestal bij in!
De ervaring leert (en onderzoek bevestigd dat) dat je kunt leren hoe je beter om kunt gaan met stress en de dagelijkse hectiek van het moederschap, en daardoor meer rust creëert en meer balans ervaart!

Ouderschap brengt, naast voldoening en plezier, vaak ook  uiteenlopende emoties van blijdschap en dankbaarheid tot verdriet, schuld en onmacht. Met verschillende meditaties en zelfcompassie-oefeningen kun je leren hoe je in al die emoties en gevoelens meer balans krijgt : Hoe houd ik alle ballen hoog en vind de rust in mezelf?

Als zwangerschapsdocent van de cursus Samen Bevallen bereid ik aanstaande ouders voor op de bevalling en de kraamperiode. Een bijzondere en intense periode! Daarna zie ik de groep kersverse ouders met hun baby’s. In de verhalen die ik dan hoor is er naast vreugde en blijdschap vaak ook te horen dat het pittig is en stressvol, vooral op het moment dat je als moeder weer gaat werken. Het vinden van een nieuw ritme met elkaar kost tijd, weet ik uit ervaring!

Omdat ik zie dat veel jonge moeders worstelen met het vinden van hun balans start ik 6 maart met een training Mindfulness voor Moeders, deze training helpt om meer rust en ontspanning te vinden in een druk bestaan.

Deze training is niet alleen geschikt voor (jonge)moeders met kleine kinderen, ook moeders met tieners of pubers zijn van harte welkom. Het gaat tenslotte om hetzelfde: hoe blijf je kalm en rustig in het drukke gezinsleven! Hoe blijf je meer in het hier- en -nu en hoe ga je om met de gewone ‘huis- tuin- en-keuken’ stress?
Dat ga ik je leren in deze 8 weekse mindfulnesstraining speciaal ontwikkeld voor ouders, door Prof. Suzan Bögels, Hoogleraar psychologie (UvA) en psychotherapeut.

Mindfulness voor moeders

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s