Aandacht voor Stoelyoga bij YCL bij goudensenioren.nl

Nu ben ik fulltime yogadocente, maar ooit begon ik mijn werkzame leven in een psychogeriatrisch verpleeghuis waar ik werkte met dementerende ouderen. Na mijn studie Sociale Pedagogische Hulpverlening rolde ik daar in en ik verloor er mijn hart aan dementeren en oudere mensen in het algemeen.

De leeftijden van de yogi’s over alle groepen heen varieert van 18 tot 92(!) jaar. Ik vind het fantastisch dat er zulke jonge mensen mee doen, ik wou dat ik zelf yoga en alles wat het me gebracht heeft eerder had ontdekt.

Maar mijn zwak voor het werken met ouderen is nog steeds te merken; een groep Rustige Yoga voor 55+ en Stoelyoga voor mensen met een mobiliteitsprobleem. Voor de Stoelyoga hoef je helemaal niet een bepaalde leeftijd te hebben om mee te mogen doen, maar de gemiddelde leeftijd ligt er wel hoger dan bij de andere groepen.

En nu blijkt dat iemand uit mijn netwerk van voorheen, waarbij ik woonconsulent was bij een grote zorgorganisatie, nog volgt wat ik nu in mijn carrière doe en aanbiedt. Vera Verburgt is haar naam en zij is een kei in het verbinden van organisaties waar ouderen zelf maar ook hun mantelzorgers en directe omgeving iets aan hebben. Vooral digitaal koppelingen leggen, informeren en verbinden  is haar kracht. Zo nam ze contact met me op voor informatie over Stoelyoga voor ouderen. Er blijkt een nieuwe website te bestaan die landelijk wordt opgezet waar zorgvragers en mantelzorgers het aanbod aan hulp omtrent Advies, Vervoer, Activiteiten, Fit & Gezond en meer overzichtelijk krijgen gepresenteerd. Het heet http://www.goudensenioren.nl en zo te zien is het nog echt in opbouw. Maar dankzij Vera is Leusden al op de kaart gezet en kunnen Leusdenaren (en omgeving) de Stoelyoga bij Yoga Centrum Leusden nu makkelijker vinden.

https://goudensenioren.nl/page/7497/leusden.html Even doorklikken via de knop Fit & Gezond en daar staan we dan!!!!

 

leusden

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s