De helende werking van edelstenen

Zoals zo vele kinderen was ook ik als kind verrast door al het moois in de natuur; veertjes, bloempjes, takjes en steentjes. En wanneer je groter wordt leer over al die dingen; over de vogels, de bloemen en de bijtjes en waar dat metaforisch voor staat. Maar het onderwerp stenen werd overgeslagen. Ten minste er was wel het onderwerp geologie over het ontstaan van aardlagen, maar stenen kunnen nog zo veel meer betekenen. Door de manier waarop stenen ontstaan krijgen zij hun vaste vorm.

Helende edelstenen
bron van de foto onbekend

Door hun chemische samenstelling, kleur en ontstaansgeschiedenis hebben edelstenen elk hun eigen kwaliteit, kracht en helende werking. Zo hebben scherpe puntige kristallen een heel andere werking dan afgeronde edelstenen. Ook hardheid en kleur hebben een verschillende invloed, die waarneembaar is als je je aandacht daar op richt.

Wat veel mensen niet weten is dat Kristallen worden gebruikt in telefoons, computers en optische meetapparatuur, vanwege hun geleidende en lichtbrekende eigenschappen. We werken er dus dagelijks mee. Naast praktisch en mooi werken edelstenen ook op je ontspanning, gezondheid en geestelijke en emotionele ontwikkeling. Iedereen kan deze kwaliteiten ervaren door het bewust waarnemen van de vorm, kleur, gewicht en hardheid.  Net zoals elk mens verschilt, is elke edelsteen anders. Een kleine schakering in kleur, helderheid of vorm geeft al een andere werking. Daarnaast werkt dezelfde steen bij de ene mens anders dan bij de andere. Edelstenen kunnen spanning opnemen of energie afstaan.

Die laatste twee alinea’s zijn van de hand van Helma Eijck. Zij is edelstenen therapeut en meer. Zij kan heel veel vertellen over de Helende werking van edelstenen. (En natuurlijk ook aan hoe je ze niet hoort te gebruiken, maar gelukkig komt dat weinig voor).

Het duurde lang voor ik Helma te pakken had, maar afgelopen week hebben we dan toch samen eens een praatje gemaakt. Ik weet namelijk dat er in mijn omgeving best veel mensen zijn die mijn interesse in edelstenen delen en heb Helma gevraagd om een workshop te geven in de yogazaal. Ze heeft JA gezegd en op 26 april komt zij een workshop verzorgen : De Helende Werking van Edelstenen.

Tijdens de workshop waarin zij eerst enige uitleg geeft over het ontstaan, mag je zelf stenen voelen en ervaren wat de verschillende edelstenen met jou doen. Ten slotte ga je ook mediteren op de gekozen steen. Je moet hem wel na afloop weer inleveren helaas.

P.S. de kosten zijn €25,- voor de workshop die 2,5 uur duurt. Zie ook https://yogacentrumleusden.nl/extra-activiteiten/

edelstenen in bakje

Meer informatie over Helma Eijck vind je hier:

https://www.almahealing.nl/diensten/edelsteenbehandeling/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s