Yoga Centrum Leusden en Coronavirus

Deze zondagmorgen zat ik nog een yogales uit te schrijven voor morgenavond. Maar het voelde al niet goed sinds gistermiddag (zaterdag) waarbij het aantal besmettingen met het Coronavirus in Nederland weer fors opliep. Op dat moment hadden wij omgerekend naar het aan inwoners van Nederland evenveel besmettingen per miljoen (inwoners) als China. Ik kan me niet voorstellen dat iemand niet is geschrokken van de toestanden in China. Daar hebben ze hele heftige maatregelen genomen, miljoenen mensen in quarantaine gezet en keihard gewerkt om het virus binnen de perken te houden. In goed drie maanden hebben zij nu een besmettingsaantal van 56 per 1.000.000 inwoners. Wij haalden dit cijfer in 17 dagen. Schrikbarend toch!!!!

Vandaag was er helaas in Nederland geen kentering maar weer een verhoging in het aantal besmettingen. We hebben nu meer besmettingen (66) per miljoen inwoners dan China. Voor mijn man is het al bijna dagelijkse kost om mij te zien boven mijn tablet terwijl ik hard WOW roep, waarna ik mijn handen voor mijn gezicht sla en de laatste drie dagen ook bijna in huilen uitbarst wanneer de vreselijke aantallen zie, en daarmee het grote menselijke leed, dat er in Italië en de wereld gaande is.

Veel mensen hebben nog steeds de neiging dit vreselijke virus te onderschatten en de gruwelijke gevolgen ervan voor je gezondheid. Daarom vind ik die harde cijfers erg verhelderend. https://www.worldometers.info/coronavirus/ WE HEBBEN MEER (VASTGESTELDE) CORONA-BESMETTINGEN PER MILJOEN INWONERS DAN IN CHINA!!! En ook het aantal mensen dat in Nederland aan het virus overlijdt loopt op.

Het is dan ook logisch om nu te kiezen voor veiligheid, isolatie, rust. Helaas zijn we China voorbij gestreven, maar laat het hier alstublieft niet zo erg worden als in Italië. Dit kunnen we maar op één manier doen en dat is sociale en fysieke contacten vermijden waar het kan. Al doe je yoga voor jezelf zonder een ander aan te raken en al wassen we de handen vooraf voordat we materialen pakken, dan nog is niet uitgesloten dat er ongemerkt besmetting plaats vindt. De aangeraden anderhalve meter veilige afstand kunnen we in een les (met het huidige aantal mensen per les) niet garanderen. Daarom liggen vanaf maandag 16 maart de yogalessen stil. Tot er betere tijden komen. Om maar de woorden van de Italiaanse premier Conte te citeren:

‘Laten we vandaag op afstand blijven, om elkaar morgen nog sterker te omarmen’.

Pas goed op jezelf, en doe (thuis) yoga. Namasté,

Yvonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s