Tips voor positiviteit in het Coronatijdperk

Tip 10: Bel eens een oude bekende

In de media komt de tip om iemand te bellen natuurlijk ook voorbij. En vaak houdt iedereen de eigen sociale contacten als familie en vrienden wel bij. Maar vaak in je achterhoofd is er nog iemand die je misschien niet vaak spreekt of ziet, maar die toch veel voor je betekent of betekend heeft en waar je je zorgen om maakt. Bijvoorbeeld iemand waar je vroeger mee bevriend was, een oude geliefde, een bijzondere collega, of een hardhorende tante voor wie telefoneren lastig is, maar die het zo waardeert, en ga zo maar door…..

Al is het contact misschien verstomd, in je hart vraag je je af of het met die persoon wel goed gaat. Als je dit herkent, wacht dan niet langer en pak de telefoon op. En als bellen lastig is, zoals voor de hardhorende, wees dan blij met het tijdperk waarin we leven. Naast ‘gewoon’ bellen kunnen we nu namelijk ook beeldbellen op verschillende manier. (Dat je het nog nooit eerder hebt gedaan is geen excuus, alles valt te leren).

Dus bel eens iemand die je een poos niet gezien of gesproken hebt en zorg dat je de tijd hebt om een gesprek te voeren. Wie weet waar het toe leidt? Waarschijnlijk tot een bijzonder gesprek en wie weet een hernieuwd contact.

Tip 9: Zet je mooie spullen tentoon.

Ken je dat, dat je prachtige spullen hebt, maar ze staan ergens achter in de kast, zijn verborgen in een hoekje onder het stof, of liggen zelfs in een doos op zolder? Dat is enorm jammer. Maar nu je veel thuis bent heb je de uitgelezen kans om je mooie spullen op te zoeken en ze mooi tentoon te stellen zodat je er met plezier naar kunt kijken. Zet je pronkstuk op de schouw, in de kast of maak een bijzondere compositie op tafel.

De hobby van mijn hubby.

Dat kan bijvoorbeeld met dat mooie servies van je (overleden) oma. Zet het eens mooi neer en nu je meer thuis bent, kijk er ook werkelijk naar, geniet van de schoonheid en de herinneringen. Verse bloemen staan misschien prachtig in oma’s oude theekan. Maar het kan natuurlijk ook een project van je kind(eren) zijn wat je eens in de spotlight zet, of misschien ‘het speelgoed’ van je man;

Kortom; Je hebt vaak meer mooie en bijzondere dingen dan waar je je bewust van bent. Zoek ze op, stof het af en zet ze ten toon. Leef en geniet!

Tip 8: Start een Dagboek

Het is heel begrijpelijk dat je je dagelijks zorgen maakt in deze tijd. Het is altijd goed om zorgen en angsten te uiten, net zo goed als datgene dat je vrolijk maakt. Iemand om tegen aan te kletsen is dan heel fijn. Maar niet iedereen heeft dat. Soms ook niet terwijl er wel letterlijk iemand in je omgeving is. Je kunt nu eenmaal niet altijd al je gevoelens bij de ander uiten, of misschien heeft die ook wel zijn/haar eigen zorgen.

Start daarom een dagboek, een logboek, een journal, het maakt niet uit hoe je het noemt. Maar begin met het uiten van je gevoelens door ze op papier te zetten. Je zult merken dat het oplucht. Door er mee bezig te zijn, geef je ruimte aan emoties en je zult merken dat ze daarmee overzichtelijker worden. Het kan je helpen om inzicht te geven in jezelf en mentale rust. Rust en kalmte zijn de ideale basis om iedere situatie het hoofd te bieden.

Nu zijn er mensen die niet van schrijven houden. Maar wie heeft gezegd dat je moet schrijven? Je kunt ook jezelf uiten via tekeningen of via knipsels of statistieken die je opplakt, of een combinatie hiervan.

En bedenkt je eens hoe tof een dagboek ook achteraf kan zijn? Als dit weer over is, zul je vast in je leven nog wel eens gevraagd worden; “Hoe was dat voor jou, die Coronatijd?” Teruglezend en bladerend kun je er dan nog over vertellen aan je kinderen / kleinkinderen. Of misschien wel aan de schrijver van jouw biografie, want wie weet wordt je later nog wel beroemd? En natuurlijk zullen hier later films over gemaakt worden. Met juiste en onjuiste feiten, met vertolking van emoties die jij dan ook precies zó of helemaal Niet zo ervaren hebt. Met je dagboek / journal bij de hand kun je nog eens nagaan of die films wel correct zijn gemaakt….. of maak er zelf één.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s