Yoga in de buitenlucht

Wat is het toch heeerlijk om yoga buiten te doen. De reden waarom de lessen naar buiten verplaatsen was natuurlijk het coronavirus dat in Nederland rondwaart en daarmee geen leuke reden. Maar wat zijn we dit jaar gezegend met een mooi, warm voorjaar. De eerste week vol buitenlessen was in mei waren en er waren een paar hele frisse lessen, maar daarna werd het droog en stralend.

De maandagavond groep heeft een hele mooie plek omdat een cursiste haar tuin beschikbaar stelt waar we in het gras, beschut achter een heg maar in de zon, yoga kunnen doen. Andere lessen zijn op het schoolplein en dat klinkt veel mensen in de oren als te open en ongemakkelijk. Maar het is iedereen die mee deed op het schoolplein juist enorm meegevallen. Tot een groepje van zeven passen we onder het raam van Yoga Centrum Leusden, ver van het fietspad en rondom ons heen is het er groen. In de ochtend vangt het precies de zon zoals je ziet op de foto van de zaterdaggroep.

Dus duimen we elke weer dat het droog en zonnig blijft. Helaas was afgelopen zaterdag de eerste keer dat er regen kwam. Twintig minuten hebben we binnen geschuild. Raar hoor, op anderhalve meter uit elkaar staan en wat kletsen…. Maar daarna hadden we nog een half uurtje over en ondanks dat de onderliggende lappen stof als badhanddoek of oude dekbedhoes heel nat werden, was het met de isolatie van de yogamatten nog steeds goed te doen. En weer was de conclusie, Wat is het toch eigenlijk heerlijk om tijdens yoga die frisse buitenlucht te voelen te ademen en te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s