Zelfzorg en massage

Als jij niet voor jezelf zorgt, wie moet het dan doen? Een hele week leek zelfzorg een terugkerend thema. En het doen van yoga met zijn opbouwende en preventieve werking is volgens mij wel dé juiste start om goed voor jezelf te zorgen. Maar af en toe oefeningen doen, is niet genoeg. Voor jezelf zorgen is ten eerste naar jezelf leren luisteren, jouw lichaam en geest vertellen zelf wat ze van je nodig hebben. Ten tweede is het zaak om daar dan ook naar te luisteren en aandacht aan te geven. Is het druk in je hoofd, log dan een poosje uit tot het weer rustig wordt. Heb je het koud? Kom in beweging. Voel je je lusteloos en slaperig? Ga naar buiten.

Maar soms zijn er dingen waar je in je eentje niet zo snel weer doorheen komt. Zo was het laatst in mijn rug geschoten. Ik luisterde naar mijn rug en lijf, gaf ze de oefeningen die weer ruimte maakten, ontspanningsoefeningen en meer. Het hielp, maar het kon ook sneller. Namelijk via massage.

En toen deelde Inge ineens folders uit in de groep. Inge geeft voet- en beenmassages maar nu heeft zij ook al haar papieren voor het geven van volledige lichaamsmassage. Dat liet ik me natuurlijk geen tweede keer zeggen. Ik was op zoek naar een masseur, maar dat vind ik een heel ding in deze tijd. Als je zomaar ergens naar toe gaat ken je die persoon niet; draagt hij zij een mondkapje of niet? Zijn er ramen in de behandelruimte? Wordt er genoeg gelucht?

Dus op naar Inge met haar eigen salon, en wat heerlijk zo’n massage voor je hele lijf! Yoga gaat over het laten stromen van Prana, levensenergie. Hoe je dat waarneemt? Er zijn verschillende beschrijvingen, één ervan is dat het voelt als warmte, een warme stroom. En dat is wat er bij mij op gang kwam tijdens de massage, een heerlijke warme stroom waarvan je voelt dat die je heling brengt. En wanneer Inge je aanraakt is dat precies goed, niet hard, niet zacht, precies fijn. En haar energie, …. niet te beschrijven en toch juist met maar één woord: Zacht. Inge zelf heeft een prachtige zachte energie.

Met al haar kunnen geeft Inge ruimte aan het stromen van Prana, maakt los wat vast zat en doet dat door verbinding met jou te zoeken. Zo voelt ze wat er op dat moment het meest nodig is. Ze bouwt de massage op én ze bouwt de massage weer af. Zodat je ontspannen en opgeladen weer huiswaarts gaat. Als je dit leest wil je natuurlijk ook gelijk een heerlijke massage. Ik zeg vooral DOEN. Wacht niet net als ik tot er iets gebeurd om dat pas te kiezen voor dat wat goed voor je is. Wil je bij Inge gemasseerd worden? De folders van Inge’s massagepraktijk ReflexPlus liggen bij de zaaldeur op de blauwe kast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s