Mini mandala als verrassing

Afgelopen week lag er voor de yogi’s als verrassing een mini mandala op de zaalvloer. Bont gekleurd en een heel aantal mensen dachten dat het een kleedje was. Met de gevolgen van dien; af en toe probeerde iemand het op te rapen waardoor de mandala en beetje uit vorm raakte, maar dat was zo weer gerepareerd.

De mini mandala was maar een voorproefje op de grote mandala die gelegd gaat worden op 14 november. Een zand mandala leggen is niet gemakkelijk. Hoe beter je gereedschap hoe makkelijker. Vorig jaar hadden we geen gemakkelijke manier om de lijnen te leggen, dus dit jaar heb ik hervulbare flesje met een tuutje gekocht. Om ze uit te proberen moest ik toch een mandala leggen niet waar? Dus met het overgebleven zand van vorig jaar is deze mandala ontstaan, en de flesjes zijn goedgekeurd. Daar moet ik van de week zien dat ik er nog wat meer van koop.

Daarnaast heb ik dan ook weer gekleurd zand nodig, en dat mag dan wel wat meer zijn dan vorige jaren. Het liefste had ik dat prachtige spul dat ze in India gebruiken; maar ja zand is zwaar dus dat wil je niet van zo ver transporteren. Dus heb ik maar dezelfde, immers toch beproefde, methode van vorig jaar gebruikt. Ik heb vogelzand gekocht, veel gezeefd en met verf en een kleurtje gegeven. De hele week stond mijn servies dus vrolijk op de verwarming om het zand te laten drogen.

Maar het resultaat mag er wezen: er zijn nu zes heldere kleuren waarmee we over twee weken aan de slag kunnen. Ter ere van Diwali, het lichtjesfeest in India maken we op zaterdag 14 november een hele grote zand mandala midden in de zaal! Wil je mee doen, of komen kijken? Meld je dan van tevoren wel aan, want er is maar beperkt plek. Wel kan Iedereen ervan genieten, want ook deze mandala laten we weer een week liggen tijdens de lessen. En dan maar hopen dat hij niet ‘opgeraapt’ wordt.

Zand mandala’s zijn tijdelijke kunst. Dus deze kleine mandala is inmiddels opgeruimd en er staat weer iets anders, dit keer iets herfstigs, als middelpunt. Bye bye mini mandala…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s