Geïntervieuwd voor de lokale krant

 
 Vandaag begon mijn dag anders dan anders. Ik was druk met onderstaande lijstje:
 
 *     Antirimpelcrême
 *     Mascara op,…… nee nog een blote billen gezicht. Geen tijd meer, meenemen dan maar
 *     Haargel mee en een kam /borstel
 *     Yogakleren mee voor op de foto

Ik was namelijk uitgenodigd voor een interview voor de lokale krant. Het onderwerp; Hoe gaat het met je als ZZP-er in corona tijd?  Hoe gaat het met je onderneming en met jou zelf? Corona raakt ons allemaal, en ik vind het een mooi initiatief dat de Leusder Krant ‘onze’ verhalen laat horen, van de Leusdenaren zelf. Dus werkte ik ook graag mee aan de serie over Ondernemers in Coronatijd. 

Mijn hart en mond lopen meestal over van yoga. Maar nu ging het hele gesprek over de ondernemerskant. Wat deed en doet Corona en de lockdown met jou, met de onderneming, wat zijn de gevolgen voor je bedrijf, hoe sta je er persoonlijk tegenover, kun je het bolwerken en hoe zie je de toekomst?
 
Het is natuurlijk niet leuk als ik hier al alle antwoorden ga geven, dan hebben jullie straks niets meer te lezen in de Leusder Krant. Maar ik kan wel vertellen dat ik het een plezierige ervaring vond om mijn verhaal te mogen doen en te ontdekken wat het me eigenlijk gebracht heeft. We kijken vaak snel naar de dingen die tegenvallen, maar er is ook veel moois uit gekomen. Zo waren er de fijne buitenlessen, kwamen er filmpjes op de website, en inmiddels zijn de lessen digitaal. Ik vertelde tijdens het gesprek dat ik nog steeds een opgewekt humeur heb ondanks de lange, (saaie en je van contacten berovende) lockdown. Voor mij is dat één van de vele verworven kwaliteiten vanuit yoga. Yoga brengt je bij jezelf, en als je het goed hebt met jezelf ben je blij in de grond van je bestaan. Ook als er dingen om je heen gebeuren is er die grondtoon in jezelf waarin je weet dat het goed is.
 
Dit ‘ je goed voelen in jezelf; lichaam, adem en geest’ is  wat ik graag aan anderen mee geef / aanleer. Soms lukt dat een beetje, soms lukt het groots. Ik denk dat ik op de goede weg zit wanneer ik zo af en toe een compliment van iemand krijg. De yogi’s komen dan ook graag en trouw. Al is niet iedereen gediend van de digitale lessen. Thuis zitten met een schermpje is tegenwoordig redelijk normaal als je jong bent, maar boven een bepaalde leeftijd niet zo gewenst. Dus wachten een aantal groepen met smart tot we weer samen mogen komen in de zaal. 
 
Natuurlijk zijn er best een aantal mensen gestopt die niet mee konden of wilden doen. Dus ja, 2021 zal als onderneming een uitdaging zijn om bol te werken. Marcel ( de interviewer) vroeg mij of ik me wel gesteund voelde. Ja, zei ik volmondig. Ik wordt enorm gesteund door iedereen; middels een kaartje, interesse in mij en het bedrijf en natuurlijk het feit dat er mensen zijn die de maandkosten over maken terwijl ze er voor kiezen om niet met de digitale lessen mee te doen. Het één voelt persoonlijk heel goed, het ander helpt natuurlijk om als Yoga Centrum Leusden ook na de lockdown verder te kunnen. Samen komen we er wel doorheen. 
 
Kijkend naar de toekomst hoop ik dan toch echt na de zomer met meer docenten mooie lessen te mogen verzorgen in verschillende yoga stijlen als Hatha Yoga en Dru Yoga maar ook bijvoorbeeld Qi-Gong en Tai Chi. En dat we daarmee vele Leusdenaren mogen ontvangen die in deze periode zo op zoek zijn naar beweging, zingeving, mentale balans, leren vorm geven aan nieuwe situaties en meer. Dat al die cursisten bij Yoga Centrum Leusden een plek vinden waar zij zich welkom voelen en op eigen niveau aan hun ‘vraagstukken’ kunnen werken. 
 
Blijf gezond en hoplijk ontmoeten we elkaar gauw weer. 

Een gedachte over “Geïntervieuwd voor de lokale krant

  1. Hallo Yvonne

    Dat is een heel en mooi verhaal, ik hoop ook van harte dat de lessen weer eens mogen plaatsvinden. Zit nu met mijn Antonie in Aalden in Drenten. Antonie is vandaag jarig geen verjaardag viering mogelijk dus daar maar op deze manier. Wij hebben geen zorgen van kinderen en of inkomen. Wij houden het prima vol. Ik wens je veel liefde en geluk toe en snel tot ziens Tony

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s