Yoga en de nieuwe versoepelingsregels

“Zorg dat je geen brandhaard wordt!” Wijze woorden van ons contactpersoon bij de gemeente Leusden. En zorgen dat je bij Yoga Centrum Leusden veilig bent in covid-tijd doen we door ons te houden aan de geldende regels.

Helaas mogen groepslessen nog steeds niet gegeven worden en tot nu valt yoga daaronder. Het advies is om creatief om te gaan met de regels die wél mogen en dat is groepjes van twee en een instructeur die de ‘groepjes’ per groepje instructies geeft.

Het klinkt super krom maar we mogen dus wel een paar groepjes van twee ontvangen (met alle afstands- en andere regels in acht genomen natuurlijk) en dan vanuit het midden instrueren per tweetal wat de oefening wordt.

Zowel bij Hatha Yoga als Dru Yoga werken we in een kring wat enorm fijn is voor de verdeling en het rond gaan van energie. Maar er zijn ook een boel yoga-stijlen waarbij de docent echt een instructeur is en vooral zegt/roept wat je moet doen en zelf tussen rijen yogi’s door loopt om per persoon nog aanwijzingen te geven, al dan niet met een fysieke lichaamscorrectie (de cursist aanraken).

Er is contact met huidige cursisten over bij welke van de creatieve mogelijkheden zij zich het prettigst voelen. Dat zóu kunnen zijn met de yogajuf in het midden van groepjes van twee……. nooit gedacht dat ik mogelijk een wandelen yogajuf zou worden!?

P.S. Ondertussen heeft de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) wel een petitie aan het Rijk aangeboden om voor yoga andere regels te hanteren. Dus wie weet zijn volgende week de versoepelingsregels al weer aangepast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s