Yoga na de Corona-lockdown

Begin juni mochten we gelukkig weer voor een yogales de zaal in. De opstart was heel voorzichtig en de eerste dag dat het mocht zat ik nog steeds in mijn ééntje in de zaal voor de laptop les te geven. Langzaam vullen de lessen zich, en tegelijk is het wat leeg….. want tja, de tijd tikt door en met het prachtige weer hebben we eigenlijk nu al zomer en is menigeen al voor korte of lange tijd op vakantie.

Vorige week was er dan ook weer de eerste les Stoelyoga na die lange lockdown. Natuurlijk had iedereen de lessen gemist. Maar niet alleen de yoga, maar ook er even uit zijn, elkaar ontmoeten, een praatje, fysiek bezig zijn én samen stil zijn. Juist dát; Samenkomen, samen beleven; ook al doe je yoga voor jezelf. Bij Stoelyoga ligt de gemiddelde leeftijd wat hoger, (al balanceert onze veertiger het ook mooi weer uit), en de meeste wonen alleen. Wanneer je dan ook nog moeite hebt om je tijd te vullen, dan is veel lege tijd hebben waarin je bijna niets mag niet iets om naar uit te kijken.

Ik zelf had ook zo’n zin in de lessen, zin om elkaar weer zien en het geluk hebben dat niemand in de groep getroffen was door Corona. En dan heb je de zaal opgebouwd, de les voor bereid en de eerste deelnemer komt lekker op tijd. Dat was Piet van 92 lentes jong. Met een prachtige roos. Speciaal voor mij gekocht! Mijn dag kon toen al niet meer stuk.

Maar het kon wel nog beter worden. We hebben heerlijk rustig en voelend yoga gedaan, samen, met elkaar en toch alleen met daarna een fijne en diepe ontspanning. En daarna bij het ‘terugkomen’ uit de ontspanning zag ik al die blije en ontspannen snoeten. Ik heb het mooiste beroep van de wereld dacht ik bij mijzelf. Yoga mogen delen en zien wat een vreugde het geeft, gaf voor mij het gouden randje aan de dag.

Lieve mensen, ik ben blij dat jullie van yoga genieten. Op mijn beurt geniet ik enorm van jullie blijheid en rust. Ik hoop dat we nog jaren zo samen door mogen gaan.

Namasté, Yvonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s