Even voorstellen: Wienke Konink, docente Zhineng Qigong

Vanaf 3 september 2021 komt Wienke lessen Zhineng Qigong verzorgen bij Yoga Centrum Leusden. Dit is een oosterse bewegingsleer die de chi -levensenergie- laat stromen. Daar kan Wienke een hoop over vertellen, maar net als yoga is het vooral een ervaringsleer. Dat wil zeggen dat je pas ervaart en begrijp wat het voor je doet, als je het zelf beoefent.

Maar allereerst stelt Wienke zich hier graag aan jullie voor:

Mijn naam is Wienke Konink, ik woon met mijn man, zoon en hond in een rustige wijk in Leusden. Hier wonen wij sinds 2006 terwijl onze dochter hiervandaan is uitgevlogen naar Wageningen.

Ik loop graag met de hond, ik dans graag en ik vind het heerlijk om yoga te doen. De afgelopen jaren kreeg ik met verschillende medische uitdagingen te maken waardoor dat allemaal niet meer kon. Het grootste deel van mijn herstel dank ik aan de dagelijkse beoefening van Zhineng Qigong. Ik ben de docentenopleiding bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing-Bai gaan doen en ben echt verrast over de gevolgen voor mij. Fysiek ben ik nu bijna hersteld, emotioneel ben ik stabieler geworden en ik kan mij langer concentreren. En ik ben docent Zhineng Qigong geworden. Dat zou je een transformatie kunnen noemen.

Vanaf jonge leeftijd weet ik dat er meer tussen hemel en aarde is dan dat wat de meeste mensen kunnen zien of beetpakken. Die hooggevoeligheid heb ik lang willen onderdrukken, maar, dat laat zich niet onderdrukken. In 1998 heb ik Reiki leren toepassen en daarmee gebeurde soms wonderlijke dingen – in de zin dat ik overleden mensen zag die bij de persoon op de behandeltafel hoorden -, of ingrijpende gebeurtenissen zag uit iemands leven. Dit vond ik best spannend allemaal, maar sinds mijn cursussen mediumschap, zowel in Nederland als in Engeland – in 2014 – , kreeg het meer ruimte in mijn leven. Ik kan nu rustig zeggen dat ik helderwetend ben. Sinds ik Zhineng Qigong beoefen voel ik mezelf steviger verbonden met mezelf, de aarde en de mensen om mij heen. Het lukt mij  daarnaast ook makkelijker om dingen ‘los te laten’ .

De combinatie van beweging en met bewuste aandacht in het lichaam zijn, is wat Zhineng Qigong voor mij zo geweldig maakt. Mijn enthousiasme en kennis daarover deel ik graag met anderen in de lessen die ik heb ontwikkeld voor binnen – in Yoga Centrum Leusden- en buiten op een mooie plek. Ik ontmoet je graag.

(De lessen van Wienke kun je volgen op vrijdagochtend om 09:00 uur of om 10:30 uur op Hoefijzer 18e, Leusden. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op: http://www.alles-is-chi.nl )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s