Start van de lessen yoga bij chronische pijn

Wanneer deed jij voor het laatst iets voor de eerste keer?

Ik vond het weer bijzonder om voor het eerst lessen te geven met een bepaald thema aan een groep mensen die ik helemaal niet ken. Ik heb kennis gemaakt met een groep prachtige vrouwen. Totaal acht dames over twee les-momenten. En toen bleek dat niet iedereen zo onbekend was; er waren twee yogi’s uit bestaande groepen, een vriendin, één lovely lady was al eerder op een proefles geweest en twee dames had ik op al ontmoet op de Open Dag de week ervoor. Maar ondanks dat was ik toch zenuwachtig.

Natuurlijk had ik wel wat te zeggen. Ik heb me voorgesteld, verteld over wat ik voor ogen heb met de lessen en na nog een namenrondje zijn we van start gegaan. Zoals vooraf verteld was, waren de lessen rustig, voelend en doordrongen van bewust ademen. Normaal tijdens een eerste les doet iedereen natuurlijk braaf mee, zo zijn we immers opgevoed. Maar in deze groep zag ik wel degelijk dat het voorkwam dat iemand een momentje extra rust nodig had of de houding werd aangepast naar persoonlijk kunnen. Yoga is luisteren naar jezelf en lief zijn voor jezelf. Dus het was heel fijn dat dat er op deze middag gelijk letterlijk te zien was dat er aandacht was voor dat wat Jou beweegt.

Na de les is het soms heerlijk om in rust te vertrekken. Terwijl ikzelf juist ook heel benieuwd ben naar de vragen. En door de vagen die kwamen werd ik compleet verrast. In de ene groep kwam de vraag: Waarom deed jij je staart uit? En tijdens de tweede les: Mag ik wat vragen? Ja natuurlijk! Mag ik een andere stoel? Van allebei schoot ik erg in de lach. En het antwoord…… Bij mijn gebruikelijke lessen doe ik tijdens de liggende oefeningen mee en ik kan niet op mijn achterhoofd liggen als ik een staart in heb. Ik had net in de groep verteld dat ik de liggende oefeningen niet mee zou doen. Ik bleef zitten zodat ik kon kijken of de houdingen goed gingen om zo eventueel op een andere manier de houding in te spreken of te komen assisteren met een kussen o.i.d. Maar uit gewoonte trok ik dus mijn (nu nog) blonde lokken los. En natuurlijk mocht de dame van de tweede vraag wisselen van stoel. Het is belangrijk dat je juist zit, comfortabel en prettig. Voor de volgende keer weet ze vast welke stoel het lekkerste zit. Er zijn niet voor niets drie types stoelen, zodat er voor iedereen iets is dat past bij de (been)lengte.

Mijn zenuwen waren voor niets. De dames vonden het heerlijk om mee te doen. Ten minste, ik hoorde de één tegen de ander zeggen: Ik vond het heerlijk. Waarop de andere dame antwoordde met : Ik ook! Er volgden vragen over startmoment, groepsgrootte en betaalwijze. Daarna kwamen de eerste aanmeldingen gelijk binnen.

Op vrijdag 17 september gaan we dus van start. Eerst met een blok van 5 lessen. Want je baseren op één ervaring is eigenlijk wel minimaal. We hebben nog ruim plek. Wil je zelf meedoen of weet je iemand voor wie deze vorm van yoga geschikt zou zijn? Vertel ze van deze actie!

YOGA bij CHRONISCHE PIJN – 5 lessen voor €50,-

vrijdagmiddag

14:15 uur of

15:45 uur

Start op 17 sept.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s