Welkom aan alle yogi’s!

Op het moment van schrijven is het alweer oktober. Het weer wordt guur en herfstig en de eerste maand yogalessen van dit seizoen zit er al weer op. Het voorjaar was een heftige tijd met de corona-lockdown waardoor er digitale lessen waren. En toen we weer in de zaal gezamenlijk lessen mochten volgen waren er veel mensen afgevallen.

Aan het einde van de zomer hebben we dan ook véél reclame gemaakt. Bijvoorbeeld met het maken van acties, delen van de acties op Facebook en Nextdoor, een goed bijgewerkte website en Google-pagina, ronddelen van flyers ( mijn hartelijke dank voor alle hulp ) en natuurlijk mond tot mond reklame. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Na de zomer gaan mensen altijd weer op zoek naar sport en beweging voor het komende seizoen. Maar nog nooit eerder had ik zo veel interesse in de yogalessen als deze septembermaand. De verzoeken voor informatie en/of een proefles kwamen op allerlei manieren binnen zoals via een telefoontje, mailtje of een chat. Tot nu toe al 35! En terwijl ik dit opschrijf, besef ik dat dat één verzoek per dag is!!!

Niet iedereen die contact opneemt komt ook werkelijk een les bijwonen. Zo jammer! Ik ben gepassioneerd over yoga en kan er eindeloos over praten en je van alles vertellen. Maar yoga is en blijft een ervaringsleer, je moet het zelf meemaken om echt te begrijpen wat het voor je doet.

Maar toch zijn er inmiddels al 20 mensen Wel op een proefles geweest; drie staan er nog in de planning. En uiteindelijk hebben al 14 mensen een plekje in een groep gevonden waar zij zich prettig voelen, waar de yoga afgestemd is op de persoonlijke behoeftes en de groep goed voelt.

De eerste groepen beginnen dan ook weer vol te raken. Met tien lessen per week kun je uitrekenen dat dat niet alleen komt door nieuwe yogi’s. ( Zo heet iemand die yoga beoefend. ) Gelukkig zijn er ook veel mensen trouw doorgegaan met yoga tijdens de lockdown en in de zaal gelijk weer opgestart om de stijfheid het lichaam uit te jagen. En ook een heel aantal yogi’s die om allerlei redenen ( naast covid ) gestopt waren, zijn nu in het nieuwe seizoen weer gestart.

En dat maakt mij heel dankbaar. Ik kan dan gepassioneerd zijn over yoga, zonder andere yogi’s om mij heen valt er niets over te dragen. Ik vindt het fantastische dat er nu zo veel nieuwe mensen een plekje hebben gevonden. Maar zou ik nu alleen een Jubel-Blog daar over schrijven dan doe ik heel veel mensen te kort. Want het is toch ook geweldig dat er yogi’s zijn die ik al 14 jaar ken, van toen we samen nog les hadden mijn eigen juf? En al die anderen die al kort of lang yoga doen bij mij/ Yoga Centrum Leusden. Daarom de titel van dit blog; omdat ik jullie allemaal waardeer en graag zie en met plezier samen yoga doe:

WELKOM AAN ALLE YOGI’S!

Foto van Yoga Festival India; Zo druk zal het nooit meer ergens worden…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s