Yoga bij Kaarslicht 2021

Jippie!!!! Het is weer de laatste week van het jaar en deze week doen wij alle lessen bij kaarslicht! Kaarsjes aan, lampen uit, aandacht bij jezelf en de les. De sfeer is gelijk anders, stiller, vredig en meer ingetogen. De kaarsjes geven licht maar ook warmte, sfeer en vreugde met hun flikkerende beweging.

Onbedoeld kijk je op het laatste moment van het jaar ook altijd even terug. Het was een veelbewogen jaar. In het leven van al die mooie mensen, yogi’s, om mij heen gebeurde heel veel; diagnose kanker, hartaanval, plotselinge wegraking op de fiets, een partner verloren, langdurig longpatiënt worden. Dat laatste door Covid ja. Ook daar konden we dit jaar niet om heen. Door de lange lockdown konden we maar weinig bij elkaar zijn, al hebben we tegenwoordig gelukkig de techniek en waren er wel digitale lessen. Maar we hebben toch vooral genoten van de live lessen vanaf half juni. Het weer samen komen, samen oefenen, een praatje maken en weer opgeladen en ontspannen naar huis.

Op 15 december 2020 startte die lange lockdown. Vandaag precies een jaar geleden. Helaas ziet de wereld er rondom Covid niet beter uit, maar juist nóg zorgelijker. Er zijn weer maatregelen van kracht. Maar ze zijn milder en overdag kunnen de lessen doorgaan. Juist doordat vorig jaar Alles weg viel, zijn we dit jaar extra dankbaar om aan het einde van 2021 samen te komen en de yogalessen bij kaarslicht te doen. Op de foto zie je Ineke die vast de meegenomen lichtjes aansteekt. Iedereen had er één of twee meegebracht. Er was zelfs een prachtig versierd bord met drie kaarsje bij! Daarna hebben we ze verdeeld over de ruimte. En op de andere foto zie je dan hoe de dames weer uit de ontspanning kwamen en werden ontvangen met warme en vreugde van al dat kaarslicht.

De week is nog niet afgelopen en ik verheug me al op de volgende les! Maar ik wil alvast iedereen een mooie tijd wensen met een lichtje op je pad en warmte om je heen.

Yvonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s