Zomertijd, opschoontijd

Ik had bedacht dat ik naar buiten zou gaan vandaag met die zon en het heerlijke weer. Maar het liep anders en ik zit bijna de hele dag aan de website te werken. Er is veel veranderd dus moest alle informatie doorgelopen worden. Het kwam er natuurlijk op neer dat ik alles opnieuw moest schrijven en invoegen. Zelfs na een lange dag hard werken is de informatie nog niet volledig. Maar ik ben weer heel blij met wat er wel uit mijn handen is gekomen. Het lesrooster voor de komende tijd staat er. En ik ga per september 8 lessen per week aanbieden. Dat betekend dat er een tweede groep komt voor mensen die Rustige Yoga willen doen en een tweede groep voor mensen met chronische pijnklachten. Aan het einde van vorig seizoen was er veel vraag naar, maar kon ik mensen geen plek bieden omdat ik geen ruimte had om de lessen te geven.

Inmiddels ben ik neergestreken op twee verschillende locaties. De stoelyoga-lessen zijn op de Zaaier 60A. Alle ander lessen zijn in De Kom. Dat is het gebouwtje rechts naast de Katholieke kerk op de Hamersveldseweg 51. Het is dan niet van ‘mezelf’, maar het is wel een mooie en fijne plek en zowel ik als de cursisten zijn blij dat we daar zijn neergestreken.

Nu er zekerheid is over plek en tijdstip kan ik ook weer reklame gaan maken. En als jij dit nu leest, vertel dan dat er nieuwe groepen komen en dat er ruimte is is bestaande groepen aan wie het maar horen wil. Samen op naar een nieuw seizoen vol fijne yogalessen.

Nog een paar weken genieten van de zomer en daarmee van buiten yoga, lekker in mijn eigen tuin. En als het even mee zit misschien nog eens een buiten-les met een groep. Houd daarvoor mail, website en Facebook in de gaten!

Namasté, Yvonne

Afscheidsmiddag Yoga Centrum Leusden

Lieve mensen, bedankt voor jullie komst. Ik heb een heel gezellige middag gehad. Bedankt voor de aandacht, de attenties, de bloemen en originele cadeautjes. Ik kreeg bij voorbeeld een doosje complimenten, een amber blokje, lichtpuntjes, kaarsjes en veel chocola en bonbons. En ik geniet nog na van alle leuke kaarten met lieve woorden.

Ik denk dat ik degenen die kwamen ook verrast heb. Er waren drie dingen te doen deze middag, één gericht op het heden, één op het verleden en één op de toekomt.

Op de middag zelf is iedereen op de foto gegaan in/met/door het Indiase altaar. Met een heel goed toestel stond (bijna) iedereen in één keer prachtig op de foto.

Bij vertrek vroeg ik eenieder met krijtstift een afscheidswens of groet schrijven op de buitenkant van de ramen. We krijgen vast nog een beetje regen deze week en dan zullen de woorden verwateren, gaan druipen als tranen en op dramatische wijze verwoorden wat wij in ons hart voelen.

Maar dan kijken we ook weer vooruit. De wet van de aantrekkingskracht zegt dat je dat wat je aandacht geeft naar je toe haalt. Dus als wij met zijn allen nu een mooie nieuwe plek visualiseren dan trekken we met zijn allen die nieuwe toffe plek naar ons toe. Vanuit die gedacht heb ik alle gasten gevraagd de nieuwe ruimte vorm te geven in woord en/of beeld door te schrijven, knippen, pakken, schilderen en knutselen. Dit plotselinge verzoek moest even landen hoor! Een kopje thee, wat lekkers erbij, voorbeelden geven…… en toen ging toch de één na de ander aan de slag.

Er kwamen prachtige dingen tevoorschijn! Lieve brieven, gedichten, complimenten, zonnig plak- en schilderwerk. Het liefst willen we allemaal ruimte om ons heen, ramen die open kunnen, op elkaar afgestemde kleuren en een fijne sfeer. Maar een aantal keer stond er ook iets in de trant “Het maakt niet heel veel uit, als jij er maar bent om les te geven.” Daar wordt mijn hart heel warm van.

Dikke kus van Yvonne

Yoga Centrum Leusden in de lokale krant.

Gisteren kwam de nieuwe Leusder Krant weer uit, en we staan erin! Dit is de link. Met een gratis account kun je het hele artikel lezen: https://www.leusderkrant.nl/lokaal/zorg/822737/de-smederij-op-een-bedrijf-na-alleen-nog-zorg-en-welzijn- De asana (houding) ziet er mooi uit op de foto; op de zijkant van mijn voeten met mijn billen van de grond, perfect in balans.

Het blijft bijzonder om jezelf in de krant te zien en lezen hoe een ander jouw verhaal vertaalt en vertelt. Alle voordelen van yoga en de extra dimensie van het beoefenen van yoga in een eigen ruimte komt duidelijk naar voren. Een paar andere dingen staan er niet zo scherp; zo is het aantal jaren dat ik in de Smederij huur niet erg duidelijk en de lokalenverdeling klopt niet helemaal. Natuurlijk stoor ik me aan onvolledige reactie van de gemeente. Maar een kniesoor die daar op let. Het doel is het vinden van een nieuwe geschikte plek voor Yoga Centrum Leusden.

Natuurlijk kan ook niet alles in een artikel. Het is te veel omvattend. We hopen met zijn allen van ganser harte dat het artikel iemand wakker schut die nog ergens ruimte heeft waar we terecht kunnen, of een goede tip om dat te vinden. En dan over een poosje frommelen we het krantje op en gooien het in stromend water. Wat geweest is is geweest. We gaan dan graag met de stroom mee. Op naar nieuwe oevers, nieuwe horizonten en nieuwe avonturen.

Huilen

Daar zit ik dan. Na mij ochtend yoga in meditatiehouding. Ik zit en leef in het hier en nu. Zoals ik ook vaak zeg tijdens in een les tijdens een houding of meditatief moment. En ineens komen ze daar dan, dikke tranen. En wat al die tijd niet lukte, komt nu in één grote vloedgolf naar buiten. Ik huil, zonder geluid, maar met grote dikke tranen, schokschouderend.

Ik leef in het hier en nu met een groot verdriet. Yoga is mijn passie, en met mijn bevlogenheid heb ik al veel mensen mogen raken en beroeren om ook yoga te doen. Je onder te dompelen en te ervaren wat yoga voor je doet. Zowel op het fysieke vlak alsook mentaal, emotioneel en spiritueel. In de yogazaal ligt een gastenboek waar prachtige zinnen in staan. Yogi’s die aangeven dat ze minder pijn ervaren, iemand die er beter door slaapt en een ander is minder depressief waardoor ze zelfs minder medicatie gebruikt.

Maar heel binnenkort komt er een einde aan dit alles. En waarom? WAAROM? Ik weet het wel, wij weten het wel, maar het maakt het daarom niet minder zuur. Cursisten lopen de deur uit. Onderhuurders zijn al lang weg. Spullen worden gefotografeerd om te verkopen of weg te geven. Nog even en niets herinnert meer aan Yoga Centrum Leusden behalve de yogi’s die thuis op de bank zitten te verlangen naar wat was – naar yoga, een website zonder inhoud, een oud flyertje in de kast.

Beleidskader Sociaal Domein

We weten waarom we weg moeten. Omdat ergens een medewerker van de gemeente, een ambtenaar, vindt dat we niet passen in het plaatje van de doelgroep in ‘De Smederij’. Toen we kwamen was De Smederij een broedplaats. Een plek voor zorgpartijen en startende ondernemers die iets bijdragen aan de maatschappij. Inmiddels is de politiek omgeslagen en is er een nieuw beleid geschreven, en in dit nieuwe beleid is voor ons geen plek. Maar achter dit alles ligt nog steeds het bestemmingsplan van het pand waarbij er vooral maatschappelijke activiteiten plaatsvinden en het Beleidskader Sociaal Domein. Yogalessen, yogafilosofie en aanverwante bewegingsleren met hun filosofieën passen perfect binnen het bestemmingsplan; maatschappelijk. En in het Beleidskader Sociaal Domein staat op pagina 5 hoe de gemeente Leusden wil dat iedere inwoner van Leusden regie heeft en houd over eigen leven en eigen gezondheid https://www.leusden.nl/fileadmin/user_upload/Bestanden/Documenten/Actueel/beleidskader_Sociaal_Domein_focus_en_transparantie.pdf. Ze noemen dat positieve gezondheid: Positieve gezondheid gaat over het vermogen van mensen om met de lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven om te gaan en om zoveel mogelijk eigen regie te voeren over het leven. Gezondheid is meer dan de af- of aanwezigheid van ziekte en niet alleen het domein van de professionals, maar van ons allemaal. Het gaat om veerkracht van mensen in het omgaan met hun zorgen over hun gezin, hun gezondheid, werk en financiën. Vanuit positieve gezondheid zien we de kracht van onze bewoners en kijken we naar de kansen en potentie die ze hebben.

Na de Corona Lockdown was Yoga Centrum Leusden weer opgebouwd naar een gezond ledental van 75 deelnemers. De onderhuurders, twee dames die beiden Qigong lessen gaven ontvingen samen 17 deelnemers. Tel daar de docenten bij op en er kwamen in een goede week 95 mensen door de deur van Yoga Centrum Leusden.

Dat zijn 3 professionals die 92 Leusdenaren helpen bij hun fysieke, mentale, sociale, emotionele en spirituele vraagstukken. Leusdenaren die actief op zoek gingen, die moeite, energie en financiële middelen aanwendden en zelf de regie namen zodat zij hun gezondheid op al deze vlakken zouden behouden. Als dat geen positieve gezondheid is, dan weet ik het niet meer.

Maar zo zegt de gemeente: Hoewel mensen baat kunnen hebben bij yoga of bijvoorbeeld andere paramedische beroepen, valt deze vorm van zorg niet onder de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Wat er nu gebeurt is het volgende. De gemeente valt officieel niets te verwijten. YCL kreeg bij aanvang al een huurcontract met een einddatum, die eenmalig 11 maanden is verlengt. Die einddatum is 1 juni 2022. In De Smederij mogen nu alleen nog maar zorgpartijen ruimte toegewezen krijgen. “De gemeente Leusden vindt het belangrijk dat er voor elke oudere inwoner een plek is met passende activiteiten en zo nodig ondersteuning. Laagdrempelig“. Daarop is er een aanbesteding gehouden waarbij zorgpartijen zich kunnen melden met hun plannen voor deze doelgroep. Na gunning is dat Welzin geworden. Zij gaan de dagbesteding voor ouderen met geheugenproblemen vormgeven. En zij MOETEN dat doen in de aan hun aangewezen ruimte: De Yogazaal. Wanneer het zo ver is; als de ruimte geschikt gemaakt is en de klanten er zijn, dan geven ze de huidige ruimte in De Smederij op. (Rechts naast YCL). Oftewel, 93 Leusdenaren (wat er veel meer zouden zijn geweest als we hadden kunnen doorbouwen) wordt nu hun kans om via yoga zelf aan hun gezondheid te werken ontnomen, terwijl er in het pand dan nog 2 ruimtes beschikbaar zijn. De gemeente hoeft maar de twee andere ruimtes toe te wijzen aan Welzin en er is plek voor iedereen!

Leusden zorgt goed voor haar inwoners. Maar via De Smederij vooral (want er zit nog steeds één onderneming) voor degenen die zorg nodig hebben. Met je kleintje kun je naar het consultatiebureau. Je bent welkom in het buurthuis voor koffie en een activiteit. Je kunt terecht voor dagbesteding met een verstandelijke beperking of als je last van geheugenproblematiek hebt. Maar als je ‘gezond’ bent, zoek het dan maar ergens anders. Terwijl wij allemaal weten dat die ‘gezonde’ yogi’s ook niet zo gezond zijn. Dat lezen we in het gastenboek bij dankbare uitingen over minder pijn, beter slapen, verminderde depressie en meer.

Dank voor het lezen en je medeleven. Ik geef me nog even over aan mijn leven in het hier en nu. Ik huil.

Namasté, Yvonne

Fabuleuze foto

Kijk nou toch wat leuk. Een groepsfoto van de yogagroep op zaterdagochtend 09:00 uur. En de groep is voltallig op de foto!

En die ene rare druif die uit het lood staat…. dat ben ik, Yvonne

Het is heel menselijk om een souvenir te willen van daar waar je het goed hebt. Op vakantie voel je je bijvoorbeeld goed in je vel, zorgenvrij en ontspannen en je neemt een souvenir mee, iets dat je op dat moment aanspreekt. Met een souvenir roep je later dat gevoel weer op en beleef je weer even dat moment van toen. Ik vind deze foto een groot cadeau en is mijn souvenir van een geweldige tijd op de Hoefijzer 18E met Yoga Centrum Leusden. Een tijd waarin we met zijn allen lekker in ons vel zaten door samen yoga te beoefenen, een tijd van in het moment zijn, eventjes zorgenvrij en ontspannen. Ik zal met deze foto nog vaak met plezier en genegenheid terug denken aan de mooie jaren hier.

Natuurlijk vind ik het heerlijk om meer van zulke souvenirs te hebben. Dus als je met je eigen yogagroep een foto wilt maken, dan werk ik daar gelijk aan mee!

We hebben mooie tijden mogen beleven

Het is weer tijd voor een kleine up-date dacht ik zo. Het is inmiddels weer een week geleden dat Annet Belt een lans afstak in de raadsvergadering voor Yoga Centrum Leusden. Vooraf had Annet gepolst of er of er medeleven was en toegeeflijkheid onder de raadsleden en bij de wethouder om voor de huidige 70 deelnemers (waarvan veel ouderen) het huurcontract te verlengen. Waarom zou je anders aan het betoog beginnen nietwaar? En hoewel zij bijval kreeg in de voorafgaande gesprekken, kwam het in de raadsvergoeding niet tot het gewenste resultaat. Annet, enorm bedankt voor alle steun! Helaas is er niets veranderd, we moeten op moment van schrijven nog steeds gewoon op 1 juni de zaal verlaten. Maar we kijken terug op een heerlijke tijd.

Eén van de vele leuke momenten was vandaag precies 3 jaar geleden, het was toen een zondag. Ik deed toen een les voor alleen maar mannen. Bij deze nog eens de foto van die les: en moet je eens kijken wat een kort koppie ik toen had!

Mannenyoga op 17 maart 2019

Nog een voetnoot: Natuurlijk kijk ik wel om mij heen naar andere ruimtes. Want yogalessen verzorgen is mijn passie! En er kwam iets moois op mijn pad, een yogazaal in Hoevelaken. Helaas inderdaad niet in Leusden, maar ik kan zo wel mijn beroep uitoefenen. De zaal is ruim, een wandje groen geschilderd, prachtig daglicht en omdat het op de eerste verdieping ligt geen inkijk. Een enkele Leusdenaar wil zelfs wel reizen om bij mij lessen te blijven volgen. En om met Pé (Rijswijk) te spreken, al is het niet op dezelfde plek wel ‘dezelfde tijd, dezelfde meid’. Dus ben ik vol enthousiasme al met een uurtje in de week gestart. De regel-dingen komen vast wel goed met het aardige echtpaar dat de ruimte verhuurd dacht ik. Maar nu heb ik het contract. En dat contract is fantastisch….. voor de verhuurder, niet zo goed voor mij. Met spanning ga ik de onderhandelingen in. Anders is er straks misschien echt niets over van een eigen Yoga Centrum.

Yoga Centrum Leusden in de raadsvergadering op 10 maart 2022

Je weet soms blijkbaar niet wat er achter de schermen speelt. Het huurcontract loopt ten einde en daarmee raken er nu heel wat yogi’s in paniek…. waar moeten ze naar toe als YCL stopt of als Yvonne buiten Leusden lessen ga verzorgen? Annet Belt van de Leusdense tak van de SP voelt ook de angst bij mensen om iets moois te verliezen. Niet alleen de lessen, maar ook de contacten, de neveneffecten van yoga als rust in het hoofd, beter slapen, omgaan met burn-out of depressie. En de bijkomstigheid van even de deur uit zijn, onder de mensen komen en gelijkgestemden ontmoeten.

Vanavond in de raadsvergadering van de gemeente Leusden zal Annet Belt een betoog houden waarom het belangrijk is dat Yoga Centrum Leusden voor Leusden en Leusdenaren behouden blijft. Blijkbaar heeft Annet al eerder gestreden voor het behoud van Yoga Centrum Leusden, en het liefste op de huidige plek. Omdat dit natuurlijk geweldig is heb ik een Facebook Post gemaakt om Annet te steunen. Voor wie geen Facebook heeft, dit is de tekst:

Yoga Centrum Leusden is voor veel Leusdenaren van grote waarde. Gelukkig zien steeds meer mensen het belang in van yoga, en hopelijk ook de raadsleden, want als we weg moeten vallen veel mensen in een diep gat.

Vanavond is er raadsvergadering van de gemeente Leusden en ANNET BELT gaat een betoog houden om Yoga Centrum Leusden voor Leusdenaren te behouden.

Yoga Centrum Leusden is voor veel Leusdenaren van grote waarde Er komen niet alleen gezonde mensen naar de yogalessen toe die wat flexibel willen worden en houden van een uurtje (rustig bewegen) voor jezelf. Er zijn er ook een heel aantal die bekend zijn met depressie en mentale kracht vinden in yoga om hier mee om te gaan. Er zijn yogi’s met mobiliteitsproblemen die door yoga op de stoel te doel toch ook baat hebben bij alle gezondheidsvoordelen van yoga. Veel yogi’s zijn al wat ouder en vinden het fijn om in beweging te blijven op de toegankelijke manier van yoga (zie jij jezelf al met 70 of 80 jaar naar de sportschool gaan?), ze komen hiervoor de deur uit en ontmoeten gelijk gestemden. Er zijn zelf vriendschappen gesloten bij YCL buiten de lessen om. Graag zouden we natuurlijk in Leusden blijven en op een lokatie zoals nu waar iedereen ook gemakkelijk kan komen op de begane grond, voldoende toiletten, goede beluchting (covid) en veilig in een groter geheel. Annet Belt gaat vanavond een betoog houden voor deze Leusdenaren, die als YCL moet stoppen nergens anders terecht kunnen (en hier van in paniek raken). Middels deze post wil ik Annet steunen. Doe je mee? Geef een like en stuur je gedachten en aandacht naar Annet aan het einde van de avond als het onderwerp op de agenda staat!

Op de foto Annet Belt van de SP.

https://www.facebook.com/yogacentrumleusden.nl

Wederom: Wordt vervolgt!

Vervolg op: Een bijzonder jaar tegemoet

Wat je belooft moet je nakomen, dus bij deze een kleine up-date. Ik heb inmiddels contact gehad en antwoord op de vraag wat er na Yoga Centrum Leusden gaat gebeuren met en in de mooie zaal. Het antwoord is dat de gemeente de ruimte zelf gaat gebruiken en zal inzetten voor dagbesteding. Voor welke doelgroep deze dagbesteding zal zijn, is er niet bij verteld.

Inmiddels heeft een geschrokken cursiste ook een brandbrief naar de gemeente geschreven, met een helder verhaal waarom Yoga Centrum Leusden niet kan en mag vertrekken. Als reaktie daarop heb ik een verzoek gekregen van van de voorzitter van de Gemeenteraad voor opheldering omtrent de stand van zaken. Dat heb ik gedaan en verwezen naar het antwoord hierboven over wat de gemeente zelf als toekomst ziet voor de ruimte.

En dat is waar we nu staan. Het contract loopt af. De zaal heeft een nieuwe bestemming. En zelfs met al die fantastische mensen die nu met me mee zoeken heb ik nog niet een andere lokatie in Leusden kunnen vinden. Ik heb besloten om opties die buiten Leusden op mijn pad komen, toch heel serieus in overweging te nemen. Daarover later meer.

Namasté, Yvonne

Een bijzonder jaar tegemoet

Tweeduizendtweeëntwintig, 2022. Niet alleen een bijzonder getal, het zal voor Yoga Centrum Leusden ook een bijzonder jaar worden. Op 1 januari 2018 zijn we gestart in de huidige zaal op lokatie Hoefijzer 18E in Leusden en we zitten hier nog steeds met Enorm veel plezier. Niet alleen ik, maar eigenlijk iedereen die hier yoga doet, is een beetje verliefd geworden op de zaal: de zeskantige  ruimte, het hoge plafond, de sfeer, de ramen, de groene vloer.

De eigenaar van het pand is de gemeente Leusden. Met hun loopt dus een huurcontract. Dit huurcontract is eindig. En wel op 1 juni 2022. Ik weet dat natuurlijk al een hele poos en ben al anderhalf jaar op zoek naar een vervangende plek. Tot nu toe heb ik (nog) niets gevonden. Want al moeten we hier weg, niemand wil stoppen met yoga. Ik heb inmiddels alles uitgeput wat ik kan bedenken, zoals Funda afspeuren, makelaars langsgaan, organisaties bellen en netwerken. Maar misschien zit er nu toch iemand te lezen die een mooie plek weet waar ik nog niet van gehoord heb. Laat het me dan a.u.b. zo snel mogelijk weten. Natuurlijk zou ik graag per 1 juni soepel naar een andere plek willen doorstromen. Maar het kan ook per het nieuwe seizoen zijn, als dat zo uitkomt.

Bovenstaande tekst stond in de nieuwsbrief naar alle yogi’s. Na mijn vraag om hulp zijn er al veel tips binnen gekomen, maar de gouden tip voor een eigen plek, daar waar alleen Yoga Centrum Leusden kan huren en ‘eindhuurder’ zijn hebben we nog niet gevonden. Daarnaast is er veel ongeloof dat we hier weg moeten terwijl zo veel mensen gebaat zijn bij de yogalessen zowel voor de fysieke als de geestelijke gezondheid. Ongeloof komt vooral ook voort uit het feit dat er niet duidelijk is wat er met de ruimte gaat gebeuren na het vertrek van Yoga Centrum Leusden. In het laatste contact met de gemeente is vermeldt dat voortzetting van het huurcontract niet mogelijk is omdat er een ‘andere bestemming’ aan wordt gegeven. In een eerder gesprek waarbij aan de toenmalige wethouder gevraagd werd wat er zou gebeuren indien er geen passende huurder gevonden zou worden was het antwoord dat er dan leegstand geaccepteerd zou worden.

Meer informatie heb ik op dit moment niet. De ‘Nieuwe Bestemming’ betekent dat de gemeente hier een zorgpartij in wil huisvesten. Waarschijnlijk hebben zij iets in gedachten voor Leusdenaren met een zorgvraag, en wordt het een heus weer mooie plek. Maar tot we helderheid hebben blijft het aanstaande vertrek knagen aan het gevoel van eerlijkheid. ( Hoezo leegstand accepteren terwijl er grote behoefte is aan yoga in Leusden op een centrale plek, en er daarmee een betalende huurder is? ) Het enige wat ik vanaf mijn plekje nog eens kan doen is kijken of ik inmiddels meer helderheid kan krijgen. Hopelijk geeft dat iedereen meer rust in hoofd en hart. Wordt vervolgd…….

Namasté, Yvonne

De zaal voordat het Yoga Centrum Leusden was.
Klussen voor de opening in januari 2018

Kijk nou, die TL balken, de bruine verwarming, al dat onbehandelde baksteen. En wat een andere sfeer! We hebben toen een hoop gedaan, darna een hoop genoten.

Yoga bij Kaarslicht 2021

Jippie!!!! Het is weer de laatste week van het jaar en deze week doen wij alle lessen bij kaarslicht! Kaarsjes aan, lampen uit, aandacht bij jezelf en de les. De sfeer is gelijk anders, stiller, vredig en meer ingetogen. De kaarsjes geven licht maar ook warmte, sfeer en vreugde met hun flikkerende beweging.

Onbedoeld kijk je op het laatste moment van het jaar ook altijd even terug. Het was een veelbewogen jaar. In het leven van al die mooie mensen, yogi’s, om mij heen gebeurde heel veel; diagnose kanker, hartaanval, plotselinge wegraking op de fiets, een partner verloren, langdurig longpatiënt worden. Dat laatste door Covid ja. Ook daar konden we dit jaar niet om heen. Door de lange lockdown konden we maar weinig bij elkaar zijn, al hebben we tegenwoordig gelukkig de techniek en waren er wel digitale lessen. Maar we hebben toch vooral genoten van de live lessen vanaf half juni. Het weer samen komen, samen oefenen, een praatje maken en weer opgeladen en ontspannen naar huis.

Op 15 december 2020 startte die lange lockdown. Vandaag precies een jaar geleden. Helaas ziet de wereld er rondom Covid niet beter uit, maar juist nóg zorgelijker. Er zijn weer maatregelen van kracht. Maar ze zijn milder en overdag kunnen de lessen doorgaan. Juist doordat vorig jaar Alles weg viel, zijn we dit jaar extra dankbaar om aan het einde van 2021 samen te komen en de yogalessen bij kaarslicht te doen. Op de foto zie je Ineke die vast de meegenomen lichtjes aansteekt. Iedereen had er één of twee meegebracht. Er was zelfs een prachtig versierd bord met drie kaarsje bij! Daarna hebben we ze verdeeld over de ruimte. En op de andere foto zie je dan hoe de dames weer uit de ontspanning kwamen en werden ontvangen met warme en vreugde van al dat kaarslicht.

De week is nog niet afgelopen en ik verheug me al op de volgende les! Maar ik wil alvast iedereen een mooie tijd wensen met een lichtje op je pad en warmte om je heen.

Yvonne