Docenten

Er zijn op dit moment twee docenten verbonden aan Yoga Centrum Leusden, Yvonne Ruijs-Hofland en Fleur Gerritsen.

39409236_2160530207603524_6906691021267009536_nYvonne heeft haar opleiding gedaan bij Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Sinds 2010 geeft zij les in Leusden. Zij geeft verschillende lessen, allereerst klassieke Hatha Yoga, Rustige Yoga (55+), Stoelyoga voor mensen met een mobiliteitsbeperking en sinds kort ook Yoga en Adem. Om zelf yoga-inspiratie op te doen bezoekt zij o.a. andere docenten, in 2017 is zij op studiereis geweest naar India, in 2018 deed zij de bijscholing Ayurvedische beginselen. In 2019 volgde Yvonne een workshop Yoga Nidra en op dit moment is zij zich aan het verdiepen in Adem en Pranayama. Pranayama is adembeheersing en één van 8 paden van het achtvoudig pad van yoga. Zij doet dit weer middels een module bij Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte.

fleurdocentFleur Gerritsen is een vrolijke twintiger met een baan in de optiek en wonend in Leusden. In 2018 deed zij een docenten opleiding in India en in 2019 is zij haar eigen yogagroep gestart. Fleur haar yogastijl is Vinyasa Yoga. Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga  en staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling.  Om zich meer te verdiepen in het lesgeven gaat Fleur binnenkort opnieuw voor meer dan 4 weken naar India. In die tijd zullen er dus geen lessen Vinyasa Yoga mogelijk zijn, maar we zijn benieuwd naar alle inspiratie waar ze mee terug zal komen.

foto Annika Annika van Tol is trainer Mindfull Moederschap. Annika woont in Leusden-Zuid, is moeder van drie kinderen, docente samen bevallen en geeft trainingen Mindfull Ouderschap (voor moeders) speciaal ontwikkeld door door Prof. Suzan Bögels, Hoogleraar psychologie (UvA) en psychotherapeut. Annika merkte dat de behoefte aan ondersteuning in de drukte van het leven met een vol gezin, vooral bij moeders op de voorgrond staat en dat samen met andere vrouwen jezelf trainen, om rust te vinden in de hectiek, verbindend werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s