Docenten

Er zijn vijf docenten verbonden aan Yoga Centrum Leusden. Er zijn twee yogadocenten; Yvonne Ruijs-Hofland en Mieke Postulart. Er zijn twee docenten Qigong: Jos Zijlstra en Wienke Konink. En Annemieke Koopmans gaat starten als docent kinderyoga.

Yvonne Hofland

Yvonne heeft haar opleiding gedaan bij Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Sinds 2010 geeft zij les in Leusden. Zij geeft verschillende lessen, allereerst klassieke Hatha Yoga, Rustige Yoga (55+) en Stoelyoga voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Om zelf yoga-inspiratie op te doen bezoekt zij o.a. andere docenten, in 2017 is zij op studiereis geweest naar India en doet verschillende bijscholingen zoals Ayurvedische Beginselen (2018), Nidra Yoga (2019) en Adem & Pranayama (2020).  Pranayama is adembeheersing en één van 8 paden van het achtvoudig pad van yoga. Want yoga is voor Yvonne niet een hobby maar begeleiding op haar levenspad wat haar veel heeft gebracht. Ze staat krachtig en blij in het leven en deelt graag haar passie voor yoga middels haar lessen, workshops en soms een lezing.

Wienke Konink

Wienke Konink is partner, moeder en docent Zhineng Qigong. Zij woont met haar man en hond in Leusden en kreeg de afgelopen jaren te maken met verschillende medische uitdagingen te maken. Het grootste deel van haar herstel dankt zij aan de dagelijkse beoefening van Zhineng Qigong. Bij de docentenopleiding bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing-Bai was zij verrast over de gevolgen van de beoefening van Qigong. Het hielp haar niet alleen bij het fysieke herstel maar ook emotioneel en cogniteif zoals bij concentratie. De combinatie van beweging en met bewuste aandacht in het lichaam zijn, is wat Zhineng Qigong voor Wienke zo geweldig maakt. Zij deelt graag haar enthousiasme en kennis in de lessen Qigong.

Jos Zijlstra

Jos Zijlstra is docent Qigong. Zelf beoefent zij ruim 40 jaar Taijiquan en Qigong en geeft al weer 35 jaar les. Hoewel wijlen Josephine Zöller haar belangrijkste Qigong leraar is geweest hebben diverse Chinese Qigong meesters aan haar vorming op Qigong gebied bijgedragen.

Jos geeft haar lessen via Latent Talent. U kunt zich voor haar lessen alleen aanmelden via http://www.latenttalent.org.

nieuwe docent vraagtekenEr is ruimte in het lesrooster voor meer docenten. Ben je zelf docent of ken je iemand die graag les geeft en nog ruimte zoekt? Neem dan vooral contact op! Samen enthousiast om yoga te verspreiden in Leusden en wijde omgeving.                06-19179672 (Yvonne)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s