Een bijzonder jaar tegemoet

Tweeduizendtweeëntwintig, 2022. Niet alleen een bijzonder getal, het zal voor Yoga Centrum Leusden ook een bijzonder jaar worden. Op 1 januari 2018 zijn we gestart in de huidige zaal op lokatie Hoefijzer 18E in Leusden en we zitten hier nog steeds met Enorm veel plezier. Niet alleen ik, maar eigenlijk iedereen die hier yoga doet, is een beetje verliefd geworden op de zaal: de zeskantige  ruimte, het hoge plafond, de sfeer, de ramen, de groene vloer.

De eigenaar van het pand is de gemeente Leusden. Met hun loopt dus een huurcontract. Dit huurcontract is eindig. En wel op 1 juni 2022. Ik weet dat natuurlijk al een hele poos en ben al anderhalf jaar op zoek naar een vervangende plek. Tot nu toe heb ik (nog) niets gevonden. Want al moeten we hier weg, niemand wil stoppen met yoga. Ik heb inmiddels alles uitgeput wat ik kan bedenken, zoals Funda afspeuren, makelaars langsgaan, organisaties bellen en netwerken. Maar misschien zit er nu toch iemand te lezen die een mooie plek weet waar ik nog niet van gehoord heb. Laat het me dan a.u.b. zo snel mogelijk weten. Natuurlijk zou ik graag per 1 juni soepel naar een andere plek willen doorstromen. Maar het kan ook per het nieuwe seizoen zijn, als dat zo uitkomt.

Bovenstaande tekst stond in de nieuwsbrief naar alle yogi’s. Na mijn vraag om hulp zijn er al veel tips binnen gekomen, maar de gouden tip voor een eigen plek, daar waar alleen Yoga Centrum Leusden kan huren en ‘eindhuurder’ zijn hebben we nog niet gevonden. Daarnaast is er veel ongeloof dat we hier weg moeten terwijl zo veel mensen gebaat zijn bij de yogalessen zowel voor de fysieke als de geestelijke gezondheid. Ongeloof komt vooral ook voort uit het feit dat er niet duidelijk is wat er met de ruimte gaat gebeuren na het vertrek van Yoga Centrum Leusden. In het laatste contact met de gemeente is vermeldt dat voortzetting van het huurcontract niet mogelijk is omdat er een ‘andere bestemming’ aan wordt gegeven. In een eerder gesprek waarbij aan de toenmalige wethouder gevraagd werd wat er zou gebeuren indien er geen passende huurder gevonden zou worden was het antwoord dat er dan leegstand geaccepteerd zou worden.

Meer informatie heb ik op dit moment niet. De ‘Nieuwe Bestemming’ betekent dat de gemeente hier een zorgpartij in wil huisvesten. Waarschijnlijk hebben zij iets in gedachten voor Leusdenaren met een zorgvraag, en wordt het een heus weer mooie plek. Maar tot we helderheid hebben blijft het aanstaande vertrek knagen aan het gevoel van eerlijkheid. ( Hoezo leegstand accepteren terwijl er grote behoefte is aan yoga in Leusden op een centrale plek, en er daarmee een betalende huurder is? ) Het enige wat ik vanaf mijn plekje nog eens kan doen is kijken of ik inmiddels meer helderheid kan krijgen. Hopelijk geeft dat iedereen meer rust in hoofd en hart. Wordt vervolgd…….

Namasté, Yvonne

De zaal voordat het Yoga Centrum Leusden was.
Klussen voor de opening in januari 2018

Kijk nou, die TL balken, de bruine verwarming, al dat onbehandelde baksteen. En wat een andere sfeer! We hebben toen een hoop gedaan, darna een hoop genoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s